Wie zijn wij?

Het PIB-team

Deze site wordt gerund door Margreet Feenstra (webmaster en docente Engels) en Hadelinde van der Hoek (content manager en docente Duits). Wij kennen elkaar  sinds ± 1987 van 'het Cheider', een Joodse Scholengemeenschap voor VMBO/HAVO/VWO. In 2004 en 2007 zaten we in de jury van de landelijke Poëziewedstrijd, georganiseerd door "de Talenacademie Nederland". Daarnaast hebben wij bijdragen geleverd aan projecten van de educatieve uitgeverijen.

Tot 1 december 2003 was ook Jacqueline Kabel(docente Frans) lid van het Poëzie In Beweging team. Sinds jaar en dag organiseert de Moderne Vreemde Talensectie van 'het Cheider' elk jaar met veel succes een MVT- poëziewedstrijd. Sinds 2003 maakt ook een website deel uit van de wedstrijd.

Medewerkers

We zouden het niet kunnen doen zonder onze medewerkers.

Chantal Weststrate, docent Frans en vakdidacticus UvA, werkt sinds april 2007 mee aan de site. Zij geeft al zeer vele jaren les in het voortgezet onderwijs en nog altijd met veel plezier. Daarnaast leidt ze nieuwe leraren op. Literatuur vindt ze een belangrijk aspect van het vreemde talen-onderwijs en daarbij kan poëzie geweldig stimulerend zijn om de vreemde taal eens van een andere, creatieve kant te beleven.

Jenny de Bode-van Vuren werkt sinds september 2004 mee aan de site en 'jaagt' met veel plezier op bruikbare gedichten. Zij was als docente Nederlands en Engels werkzaam in allerlei vormen van middelbaar onderwijs en gaf Nederlands aan een Pabo. Ze is geïnteresseerd in alle vormen van creatief schrijven en geeft workshops 'dichten met kinderen', 'creatieve schrijfopdrachten', 'schrijven naar aanleiding van geleide fantasie, 'creativitaal' en 'ontleden maar dan leuker…'.

www.jennydebode.nl
creativiteitgeenkunst.nl
quataalenteken.blogspot.com/

Christien Romp woonde een tijdje in Frankrijk, studeerde Frans in Leiden, volgde een opleiding tot copywriter en vertoefde lange tijd in het notariaat. Haar liefde voor de Nederlandse en de Franse taal deed haar in 2009 besluiten het roer om te gooien en sindsdien werkt zij als freelance tekstschrijver, columnist en vertaler. Sinds begin 2010 zoekt zij Franse gedichten voor de site.

christienromp.nl/

Na een echtscheiding, twee verhuizingen en een ontslag moest Christien Romp haar leven opnieuw inrichten. Ze begon er columns over te schrijven, waarvan ze de mooiste gebundeld heeft. Alles over haar boek 'Na de splitsing rechtdoor - een zoektocht naar geluk - ' vind je hier >>

Prijzen


Thinkquest

In 2003 namen zij met een momentopname van deze poëzie-site (augustus 2003) deel aan de educatieve webstrijd 'ThinkQuest voor de klas' van Kennisnet 2003. Tijdens de Thinkquest Finale 2003 (28 november 2003) sleepte de website drie prijzen in de wacht: Peer Judge Prijs V.O., Didactiekprijs voor vernieuwing en de Eerste prijs V.O.

28 november 2003, Thinkquest finale

thinkquest 2003 prijsuitreiking

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vlnr. Angela Groothuijzen (presentatrice), Hadelinde van der Hoek, Margreet Feenstra, Jacqueline Kabel, Marlies Wijnen (voorzitter van de vakjury).

Eervolle vermelding

In januari 2001 tijdens de uitreiking van 'het Europees Label voor Innovatief Talenonderwijs 2000' in Utrecht ontvingen zij voor dit vakoverstijgende poëzieproject een eervolle vermelding. "Minstens zo belangrijk is de waardering van het publiek. En die was er: het project kreeg veel bekijks en het informatiemateriaal vond gretig aftrek". ('de Uitleg', 02.01). Artikelen betreffende dit poëzieproject zijn in februari 2001 in 'de Uitleg' en in maart en oktober 2001 in 'het Levende Talen Magazine' verschenen.