Nieuws

 


‘Dichter bij Zee’

Avond vol poëzie op Terschelling

Zaterdagavond 26 mei vormt de Meslânzer Kerk (NH Kerk te Midsland, Terschelling) het decor voor een zeer bijzondere poëzieavond. Onder de titel 'Dichter bij Zee' start Stichting Actief Midsland (SAM) een jaarlijks terugkerend poëzie-evenement op.

In het pinksterweekeinde treden verschillende dichters op. Zes eilander dichters openen de avond, waarna de landelijk actieve dichter Al Galidi het publiek poëtisch zal onderhouden.  Dichter/musicus/componist Roy Kuschel (fluit en percussie), harpiste Lis Joosten en contrabassist Coen Boschman staan borg voor een unieke muzikale ambiance.

Kaarten - à € 7,50 – zijn vanaf 1 mei verkrijgbaar bij boekhandel Funke (West-Terschelling), boekhandel Rosenberg (Midsland) en bij 'Ben van Alles' (Hoorn).

'Dichter bij Zee', poëzie op Terschelling met als gastartiest AlGalidi
Zaterdagavond 26 mei, Meslânzer Kerk (NH Kerk te Midsland/Terschelling)
Aanvang:  20:00 uur, toegangsprijs: € 7,50
Voorverkoop kaarten  via de plaatselijke middenstand (zie hierboven) en voor aanvang van de voorstelling aan de zaal.


Gastartiest ‘Al Galidi’
Gastartiest ‘Al Galidi’


Zondag 6 mei
15:05 - 18:00 uur

Podium X met poëzie, muziek, cabaret en open podium

Presentatie Alexander Franken

Café Momfer de Mol
Oude Molstraat 19
Den Haag

Toegang gratis
Meer info op http://www.ErgSterk.nl

Andere data waarop Podium X plaatsvindt
Zondagmiddag 3 juni 15:05-18:00 uur Café Momfer de Mol,
zondagmiddag 1 juli 15:05-18:00 uur Café Momfer de Mol,

Zondag 6 mei
15:05 - 18:00 uur
Podium X met poëzie, muziek, cabaret en open podium
Presentatie Alexander Franken

Café Momfer de Mol
Oude Molstraat 19
Den Haag

Toegang gratis
Meer info op http://www.ErgSterk.nl

Andere data waarop Podium X plaatsvindt
Zondagmiddag 3 juni 15:05-18:00 uur Café Momfer de Mol,
zondagmiddag 1 juli 15:05-18:00 uur Café Momfer de Mol,


Inzending foto- en gedichtenwedstrijd vanaf 10 april 2012 geopend

Thema Week van de Keune Kust 2012: “Hoe diep is de zee?”

Op maandag 25 juni 2012 gaat de Week van de Keune Kust van start (voorheen de Week van de Zee). Tijdens deze week organiseert de Stichting Keune Kust Noordwijk rondom de Noordwijkse vuurtoren allerlei educatieve en culturele activiteiten in het kader van de zee, de duinen en het strand. Hoogtepunt van deze week is de fameuze gedichtenwedstrijd om de felbegeerde Gouden Zandkorrel. Het thema voor 2012 luidt: “Hoe diep is de zee?” Tja, hoe diep zijn de niet-zichtbare gronden en wat verbergen ze? Het gedicht mag uit maximaal twintig regels bestaan. Een deskundige vakjury onder leiding van Ortrud Brandes zal de zes genomineerden voor de Gouden Zandkorrel selecteren.

Liefhebbers van fotografie zijn uitgenodigd om het thema “Hoe diep is de zee?” te vertalen naar een originele (ingelijste) foto. Zo wordt de gedichtenwedstrijd letterlijk omlijst met een beeldgedeelte èn maakt u kans op het Zilveren Scheermes, de fotografieprijs waarmee u zich voor eens en voor altijd onderscheidt van al die andere fotografen! De jury voor de fotowedstrijd bestaat uit Piet Broekhof en Hans Vink.

Gezien de vele inzendingen in vorige jaren kunnen de deelnemers tot uiterlijk 1 juni 2012 hooguit één gedicht en/of twee foto’s inzenden. Zowel de foto- als de gedichtenwedstrijd kent een publieksprijs. Om u ruim gelegenheid te geven een goede keuze te maken, worden alle inzendingen vanaf 15 juni 2012 gepubliceerd via de site www.keunekust.nl. Via deze site kunt u dan uw stem uitbrengen. De feestelijke bekendmaking van de winnaars vindt plaats op vrijdag 29 juni 2012 om 20.00 uur in de grote tent onder de vuurtoren. Wij zijn benieuwd naar uw reacties!

Op de site van de Stichting Keune Kust vindt u aanvullende informatie over deelname en inzending èn het voorlopige programma van de Week van de Keune Kust 2012, waaronder op:


zaterdag           16 juni 2012      Veiligheidsdag Noordwijk
maandag          25 juni 2012      Openingsdag van de literaire puzzeltocht i.s.m. Daniel Travenier
woensdag        27 juni 2012      Kindermiddag met schatgraven, zeehondjes, Neptunus en Ariel
woensdag        27 juni 2012      Optreden van de Seaside Singers (20.00 tot 22.00 uur)
vrijdag              29 juni 2012      Prijsuitreiking van de Gouden Zandkorrel en het Zilveren Scheermes
zaterdag           20 juni 2012      Visrookwedstrijd, Shantyfestival en Noordwijk op z’n Kopfestival         
zondag             01 juli 2012       Foto aan Zee (fotografen tonen eigen werk en geven tips)

Tijdens al deze dagen zijn de zendamateurs van PG6N actief met Communicatie aan Zee en is de Noordwijkse vuurtoren in het weekend en op woensdag geopend voor publiek. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk. Voor vragen kunt u contact opnemen met Desirée Pieterse, telefoon 0612604212 of via info@keunekust.nl.


september 2011

De Maerlant Poëzieprijs is open voor iedereen, die denkt een mooi gedicht te kunnen maken op het voor deze editie gekozen thema “Sporen”. De inzendtermijn is inmiddels geopend en wordt gesloten op 1 februari 2012. Voor alle info kunt u ook terecht op onze site: www.kunstspoor.nl


juni 2011


Renske Dijk ( 15 jaar) schrijft graag en is onlangs een nieuw project begonnen. Bent u benieuwd wat? Zij nodigt u uit een kijkje te nemen op haar gloednieuwe website: www.postitspoezie.tk

postits


mei 2011

Vanaf 26 mei gaat de film HOWL in een aantal filmhuizen in Nederland draaien. Allen Ginsberg (James Franco) is een dichter met de sterke drang om zijn bewustzijn te verkennen. Wanneer zijn eerste gedicht ''Howl'' gepubliceerd wordt, roept dit nogal heftige reacties op wegens vermeende obsceniteit. Hierdoor volgt er al snel een rechtszaak...

De film centreert zich rond deze gebeurtenis middels drie verhaallijnen: het tumultueuze leven van de jonge Ginsberg, de maatschappelijke reactie tijdens het proces en een artistieke ontleding van het gedicht zelf. De drie thema's hebben elk een eigen stijl en creëren een hybride film die de vinger legt op een belangrijk moment in de Amerikaanse cultuur.

New York Times Lesplan: Poetry on Film: Interpreting ‘Howl’ in the 21st Century